Kleine berg 45, 5611 JS Eindhoven

Fruits De Mer et Crustacés
Oesters Fines de Claires €3,50 per stuk / 6 voor €18,50
Oesters Gillardeau No3 €5,50 per stuk / 6 voor €30
met rode wijn-sjalotten vinaigrette

La Mer sur un Plateau (min. per 2 personen te bestellen)
o.a. mosselen, garnalen, Noordzeekrab & 2 Fines de Claire oesters €32,50 p.p.
Le Plateau Bellevue – supplement 1/2 kreeft €21,50
(per supplement)

À Partager
Jambon Duroc Negra €14,50
Pain de Campagne met
gezouten roomboten €6,50
Olijven €4,50
Pain de Campagne met
rilette van eend en truffelcrème €9,50

Les Entrées
geserveerd met Pain de Campagne
(voor glutenvrij brood wordt een meerprijs gerekend)

Les Spécialités
Petite salade Riche – luxe salade met o.a. ganzenlever, gamba’s, geconfijnte eend & truffelvinaigrette €21,50
Bisque d’Homard – kreeftensoep geserveerd met een halve kreeft €27,50

Soupe á L’Oignon – Franse uiensoep geserveerd met een croûton met Gruyère €9,50
Paté de Campagne – met uienchutney, cornichons en brood €14,50
Cassolette de Scampis – pannetje met 6 grote garnalen met knoflook & rode peper €19,50
Saumon Fumé – gerookte zalm met toast, mierikswortel, peterselie, kappertjes & uitjes €15,50
Demi Homard – 1/2 kreeft met kropsla en citroenmayonaise €23,50
Cockail de Crevettes – Klassieke garnalencocktail €17,50
Salade César – met o.a. gegrilde kip, ansjovis, spek, ei en croûtons €17,50
Salade de Betteraves & Chèvre – salade van gepofte biet, geitenkaas, geroosterde noten en acaciahoning €16,50
Canapé Mediterrané – luxe Franse toast belegd met gegrilde groenten, pesto & burrata €16,50 (supplement Jambon Duroc Negra €7,50)
Escargots de Bourgogne – wijngaardslakken, 8 stuks met knoflookboter €17,50
Croquettes de Crevettes – 2 garnalenkroketten met citroenmayonaise en gefrituurde peterselie €19,50
Foie gras – terrine van ganzenlever met vijgenchutney €24,50
Steak Tartare – klassiek bereide rundertartaar €16,50

Les Plats
(geserveerd met frites en kropsla met Franse dressing)

Viandes
Entrecôte – met peper of béarnaise saus €29,50
Filet Pur – tournedos met peper of béarnaise saus €34
Steak Tartare – klassiek bereide rundertartaar €24,50
Hamburger – op een brioche-broodje met sla, gekarameliseerde ui & tomaat €22,50
Confit de Carnard – gekonfijte eendenbout geserveerd met truffeljus, zuurkool en aardappelpurée €28,50

Poissons
Sole Meunière – in roomboter gebakken zeetong €43,50
Moules Frites – Provencaals bereid met verse frites €24,50
Linguine de la Mer – Pasta, gamba’s en een kreeftenjus €27,50
(supplement 1/2 kreeft €21,50
(per supplement)

Les Plats Végétariens
Burger Végétarien – vegetarische burger geserveerd op een briochebroodje met sla,
gekarameliseerde ui & tomaat €22,50
Pâtes Farcies – deegkussentjes gevuld met een crème van burrata en limoen geserveerd met
een romige salie saus €24,50

Plat du Jour – Onze specialiteit van de dag €27,00

Plats d’ accompagnement
KROPSLA – met Franse dressing €5,50
HARICOTS VERTS – geblancheerd €6,50
FRITES – met onze eigen mayo €6,50

Les Desserts
Crème Brûlée – crème van vanille met een gesuikerd laagje €9,50
Tarte au pommes – frans appeltaartje met een bol vanille ijs €11,50
Tarte au citron – taartje gevuld met citroencrème en meringue €12
Moelleux au chocolat (bereidingstijd 20 min) – warm lopend chocolade taartje met een frambozen coulis €9,50
Les Fromages – geaffineerd door Fromagerie Guillaume €13
Dame blanche – vanille ijs, warme chocoladesaus & slagroom €9,50
Café Glacé – vanille ijs, espresso, gezouten karamel, slagroom en hazelnoot €9,50
Macaron van onze buren, Dutch Homemade €2,75

Menu Gourmand € 47,50
Paté de Campagne geserveerd met uien chutney, cornichons en brood
OF
Saumon Fumé – met toast, mierikswortel, peterselie, kappertjes & uitjes
OF
Salade de Betteraves & Chèvre – salade van gepofte biet, geitenkaas, honing en geroosterde noten
***
Entrecôte met pepersaus
OF
Linguine de la Mer – Pasta, gamba’s en een kreeftenjus
OF
Pâtes Farcies – deegkussentjes gevuld met een crème van burrata en limoen geserveerd met een romige salie saus
***
Moelleux au Chocolat – warm lopend chocolade taartje met een frambozen coulis
OF
Crème Brûlée – van vanille met een gesuikerd laagje

Contact

+31 (0)40 720 07 15
Kleine Berg 45, 5611 JS Eindhoven
Info@brasseriebellevue.nl
Maandag t/m donderdag 12:00 - 22:30 uur
Vrijdag en zaterdag 12:00 - 23.30 uur
*Keuken sluit om 21:30 uur
Zondag gesloten
Brasserie Bellevue | 2024
menu